Het is best een understatement om te zeggen dat iedereen nu wel in een domper zit: we zitten massaal thuis, hebben geen zak te doen en als kers op de taart ben ik al wekenlang door m’n hentai-watchlist heen. Maar er is hoop: het zomerseizoen komt eraan en dat betekent ook een shitload aan nieuwe anime. Deze titels mag je echt niet missen!

Re:Zero Season 2

Subaru is op onverklaarbare wijze getransporteerd naar een andere wereld met alleen zijn flip phone en een aantal snacks. Snel komt hij erachter dat hij een unieke kracht heeft gekregen om zijn leven te “resetten” door dood te gaan. Hij moet deze kracht geheimhouden, of hij sterft en moet zijn dag weer opnieuw beginnen.

Re:Zero Season 2 is het vervolg op Re:Zero (2016) en speelt zich af direct na het einde van het eerste seizoen. Normaal heb ik weinig interesse in isekai anime maar van de 3-4 shows die het goed doen is Re:Zero zeker weten één ervan. Dankzij de psychologische horror die Subaru ervaart en de geweldige storytelling van Tappei Nagatsuki blijf je kijken en huil je net als iedereen bij episode 18.

Season 2 zal alleen maar meer dramatische momenten met zich meebrengen. En als je het mij vraagt, is Felix best girl.

The God Of High School

In The God of High School word Jin Mo-Ri, een Koreaanse student, uitgenodigd voor het toernooi “God of High School” om te bewijzen dat hij de beste martial artist ter wereld is. In dit toernooi worden strijders vanover de hele wereld met verschillende vechtstijlen toegelaten, inclusief het gebruik van wapens, met garantie dat er niemand overlijd. Tijdens het toernooi komt Jin er al snel achter dat er meer achter de schermen aan de hand is.

The God of High School is anders dan normale anime in het oogpunt dat het bronmateriaal een Manwha/Webtoon is: een Koreaanse manga. Dit jaar verscheen ook al de immens populaire Tower of God, wat ook gebaseerd is op een webtoon. Persoonlijk ben ik enorm hyped voor deze anime aangezien de webtoon geweldige pacing en artstyle heeft. Ik heb er volop vertrouwen in dat studio Mappa (Dorohedoro) dit naar een hoger niveau zal brengen.

Deca-Dence

Deca-Dence is een nieuwe original anime van studio NUT. In de toekomst is de mensheid bijna uitgeroeid door een soort wezens genaamd Gadolls. De overlevenden zijn gevlucht naar een 3000 meter hoge “Mobile Fortress” genaamd Deca-Dence. Op de Deca-Dence is er een sociale piramide met de “Gears”: krijgers die dagelijks vechten tegen de Gadolls, en de “Tankers” die de Deca-Dence in stand houden. In de anime volgen we de optimistische Tanker Natsume . Ze droomt ervan om een Gear te worden en ontmoet op een dag Kaburagi: een ex-gear die zijn dagen langzaam spendeert als Tanker.

Er is verder nog niet veel bekend over het verhaal en de karakters, maar de animatie komt van de geweldige studio NUT: de studio achter The Saga of Tanya the Evil. Dat belooft veel goeds en ik ben benieuwd wat deze steampunk wereld voor me in petto heeft…

Corona Achterban: Appare-Ranman!

Appare-Ranman! is een van de vele shows die dankzij de coronacrisis zijn vertraagd naar een ander seizoen. Je kunt dus niet echt zeggen dat het een show van het vorige seizoen is, en daarom vind ik dat hij een speciaal plaatsje verdient op deze lijst

Tijdens de laatste helft van de 19e eeuw bevinden de sociaal-inepte engineer Sorano Appare en de wijze, maar angstige samoerai Isshiki Kosame zich na een aantal incidenten in Amerika. Nadat al hun geld op raakt, besluiten ze mee te doen aan de Trans-America Wild Race: een crosscountry race door Noord Amerika heen. Ze hopen het prijzengeld te kunnen gebruiken om terug naar Japan te gaan. Het koppel ontmoet veel aparte types en bandieten in de wildernis waar ze met hun eigen voertuig, aangedreven door stoomenergie, doorheen crossen.

Met de hardste banger van een opening die ik in maanden heb gehoord en een verhaal wat me op copyright-schending niveaus doet denken aan de Steel Ball Run Race in Jojo, had ik grote hoop voor dit verhaal. Na het zien van 3 episodes (voordat het vertraagd werd..) wist ik zeker dat mijn hoop goed geplaatst was.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.