Nachtclubs: ze zijn er in overvloed, maar de gemiddelde weeb slaat ze liever over. Begrijpelijk natuurlijk: de prijs van een peperduur toegangskaartje kan je als anime-liefhebber beter investeren in een nieuwe animefigure, conventie-ticket of flashy cosplay. En laten we eerlijk zijn: de muziek op een dergelijke clubnacht is behoorlijk ruk. We zitten bij Club Weeb echt niet te wachten op egotrippende DJ’s die je doodgooien met matige pophits van 10 jaar geleden. Maar, wat nou als er een clubnacht zou bestaan waar animefans en cosplayers he-le-maal los konden gaan op hun favoriete J-pop bangers en Vocaloid-tracks? Klinkt als een hilarische top-ervaring toch? Je hebt geluk: laat dat nou precies zijn waar wij de afgelopen 2 jaar aan hebben gewerkt!

Op 29 mei presenteren we namelijk Club Weeb: A Weeb’s Night Out in EKKO Utrecht: de allereerste clubnacht in Nederland met exclusieve focus op Japanse popmuziek. Cosplay is meer dan welkom en met genoeg moeite kan je kan er zelfs een prijs mee winnen. Onder de noemer van het Club Weeb DJ Team draaien we zelf een set met onder meer Vocaloid en J-pop, maar we hebben ook Deshima Sounds en DJ Brainshit uitgenodigd voor een exclusieve anime DJ set. Een primeurtje, want het is de eerste keer dat ze zo’n set draaien. Met een glowstick in je hand kan je vervolgens de hele avond losgaan op Kyary Pamyu Pamyu, LiSA en Hatsune Miku!

MEER DAN ALLEEN DANSEN OP WEEB-DEUNTJES

Het idee voor A Weeb’s Night Out komt voort uit een gebrek aan unieke evenementen voor anime-fans. Conventies zijn er genoeg, maar naast een jaarlijks uitstapje naar Dutch Comic Con en Animecon houdt het voor veel fans eigenlijk al op. Zonde, want de community groeit ontiegelijk hard en anime is nog nooit zo populair geweest als nu. Geïnspireerd door de over-the-top anison avonden in Club Mogra hebben we daarom maar het heft in eigen handen genomen.

Naast een dikke DJ line-up en een uitgebreid spectrum aan hyperactieve Japanse popmuziek is er ook meer te vinden op A Weeb’s Night Out. Zo hebben we aan Utrechts bubble tea zaakje Piichi gevraagd of ze speciaal voor ons een alcoholisch menu konden samenstellen. Het resultaat mag er zijn, want met de “Flying Beer Boba Strawberry” en “Manga Tango Tequila” hebben ze een indrukwekkende cocktailkaart gecreëerd die je alleen kan proberen op A Weeb’s Night Out.

In het café van EKKO kan je terecht om andere mede-weebs te leren kennen en om samen gezellig een drankje te doen. Met genoeg bubble tea cocktails in je systeem dagen we zelfs uit om het karaokepodium te betreden en de longen uit je lijf mee te schreeuwen met ‘What’s Up People’ en ‘PonPonPon’. Onze mascotte, Kusosure-chan, is trouwens ook aanwezig om vette foto’s mee te nemen.

TICKETS ZIJN NU TE KOOP

De keuze voor EKKO als locatie voor A Weeb’s Night Out is heel bewust gekozen: het ligt op loopafstand van Utrecht Centraal en heeft een onderscheidend inclusief imago. De programmering gaat alle kanten op, maar biedt steevast een veilige en fijne omgeving. Cosplayers en animefans kunnen dus lekker zichzelf (of een ander) zijn, zonder dat daar vervelende perikelen bij komen kijken.

‘Club Weeb: A Weeb’s Night Out!’ vindt plaats op 29 mei, van 19:00 tot 23:00, zodat je zonder problemen thuis komt als je het OV moet pakken. Hou er ook rekening mee dat je alleen toegang krijgt als je 18 jaar of ouder bent. Tickets voor het evenement kosten 8,50 euro en zijn te vinden via deze link. Geloof ons maar: je wilt deze écht niet missen. Tot dan!

A Weeb's Night Out - Banner

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.