Voor een non-weeb hang ik verdacht veel uit in arcades. Zo’n twee a drie keer per week sta ik in de arcadehal de ‘cool girl’ uit te hangen en versla ik iedereen met Mario Kart. (in m’n dromen dan tenminste..) Arcades zijn upcoming in Nederland en daarom vertel ik je graag meer over de beste locaties in ons kikkerlandje.

Gamestate 

Gamestate was al te vinden in Eindhoven, Kerkrade, Rotterdam, Den Haag, Urecht en Breda maar opende recent ook nog haar zevende en grootste vestiging in Amsterdam-Zuidoost. Deze arcadehal bied vooral nieuwe spellen: hier speel je klassiekers als Pacman op een HD-scherm of de arcadeversie van Raving Rabbids met virtual reality bril. 

Spellen kosten tussen de € 0,50 en € 2,- per keer. Je betaalt met je Gamestate-pas die verkrijgbaar is aan de balie. 

TonTon Club 

De TonTon Club is een bekend fenomeen in Amsterdam. In vijf jaar tijd zijn er maar liefst drie barcades (= bar + arcade) opgezet onder deze naam. Alle drie de locaties hebben een totaal eigen vibe:

TonTon Club Centrum zit midden op de Amsterdamse wallen. Je vind er games als Mario Kart, Time Crisis 2 en verschillende pinball machines. Op het menu staan pizza’s en er is een enorme keuze uit speciaalbier.

Om je in Japanse sferen te wanen moet je bij TonTon Club West in het Westerpark zijn. Ze hebben een heerlijke Japanse keuken, een groot aanbod aan Japanse whisky’s en – onmisbaar natuurlijk –  een aantal Japanse arcadekasten! Ook in de zomer is het heerlijk hangen bij deze TonTon Club: op het terras geniet je van de zon, muziek en een kaart- of bordspelletje. 

TonTon Club 3 is de grootste en nieuwste TonTon Club. Hier bouwen ze aan ‘de arcade van de toekomst’. Oftewel, groene arcadekasten die minder tot geen energie verbruiken.  Er zijn twee arcadehallen, een VR room en een ‘sing-along bar’ waar je karaoke kan zingen. Je hebt hier spellen als Mario & Sonic op de Olympische Spelen en Mario Kart, maar ook basketbal en bowlen. TonTon Club 3 vind je hier.

Tokens zijn 1 euro per stuk of 6 tokens voor 5 euro. 1 spel = 1 token. 

Blast Galaxy 

Blast Galaxy is een ode aan de klassieke arcade games. Hier vind je de echte Pacman en Space Invaders kasten uit de jaren 80, maar ook voor de liefhebber van de nieuwere arcade games is er genoeg te beleven. Blast Galaxy is een Barcade op de NDSM-werf in Amsterdam. Zo nu en dan organiseren ze een tof event, dus check voor je bezoek even de kalender op hun Facebook pagina, misschien val je met je neus in de boter! 

Entree: € 15 p.p. Alle games staan op free play. 

Bonami SpelComputer Museum  

Het Bonami SpelComputer Museum is dus een museum. Saai? Dacht het niet: Bonami is namelijk het museum met de grootste collectie spelcomputers van Nederland! Daarnaast krijg je tijdens je bezoek ook nog eens toegang tot hun arcadehal. Het allermooiste: je mag overal onbeperkt op spelen en alles staat op free play! Het Bonami Spelcomputer Museum vind je in Zwolle.

Entree: € 15 per persoon. Alle games staan op free play.

Poing

Als je van klassieke arcade games houdt in huiskamersfeer, dan is Poing ‘the place to be’. Bij Poing vind je namelijk alleen klassieke arcade games. Je speelt hier Time Crisis 2, Pacman en Pong. Daarnaast hebben ze ook een karaoke bar die je privé kan afhuren en een heerlijk café (met bordspellen!) om bij te komen na een potje Dance Dance Revolution. Je vind Poing in Rotterdam op 500 meter afstand van het Centraal Station.

Tokens zijn 1 euro per stuk. Enkele games staan op free play.

Nationaal videogame museum

Het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer is een enorm walhalla voor gamers van elk formaat. De collectie bestaat uit meer dan 200 spelcomputers die allemaal speelbaar zijn en op free play staan! Het museum is ingedeeld in verschillende ruimtes: De Tijdlijn is een expositie over de geschiedenis van videogames en in Het Lab ervaar je juist wat we kunnen verwachten van de toekomst! In de Barcade geniet je van een hapje en een drankje, en wederom van een potje airhockey. 

Toegangsprijs: 1 uur = € 7, 3 uur = € 11, hele dag = € 15 

Over de auteur

Hi, mijn naam is Djinn en ik zorg er voor dat je je buitenshuis nooit hoeft te vervelen! Ik schrijf over de beste arcades, karaoke bars, events, uitgaansgelegenheden en nog heel veel meer zodat jij je kunt onderdompelen in Japanse popcultuur zonder het vliegtuig te nemen!

2 reacties

  1. Jiska

    Hi Djinn, ben meteen gaan kijken op jullie website. Super cool en ook erg leuk om te lezen!! Waar zit Ton Ton club 3, dat zag ik er niet-bindend staan?. Heel veel liefs Jis

    Beantwoorden
  2. Oscar

    Hey Djinn. Leuk hoor! Waar hang het liefst uit als je wil gamen? Wanneer gaan de arcades weer open?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.