Iedereen die een Nintendo console heeft, heeft wel eens van Animal Crossing gehoord. Het is alweer 8 jaar geleden dat ”Animal Crossing: New Leaf” verkrijgbaar was op de Nintendo 3DS en het is dus wel weer tijd voor een nieuwe release. Nu New Horizons eindelijk speelbaar is op de Nintendo Switch, ga ik je precies vertellen hoe het spel in elkaar steekt en of de game het wachten waard is geweest!

Verzamelaars en bouwers

De speelstijlen van New Horizons zijn nogal uiteenlopend en dat heeft ervoor gezorgd dat iedereen de game op verschillende wijzes speelt. Je kan de groepen makkelijk verdelen in 2 soorten; de verzamelaars & bouwers. Natuurlijk heb je allebei de vaardigheden nodig, maar ik zal er meer uitleg over geven.

Zelf ben ik echt een verzamelaar. Ik hou ervan om vissen, insecten, fossielen en nog veel meer items op het eiland te verzamelen. In het spel heb ik al best wat uren zitten, maar gelukkig is alles zo uitgebreid dat het nooit saai wordt. Het is leuk om nieuwe dingen te kunnen blijven ontdekken en mijn Critterpedia zo te verbreden.

De bouwers houden daarentegen van het eiland volledig naar smaak aanpassen. Je kan een waterval hier plaatsen of een palmboom daar: het kan allemaal en niets is te gek. Ook kan je je eigen huis volledig inrichten met van alles en nog wat: zo kun je gaan voor goedkoop meubilair maar ook een eigen in-game Nintendo Switch!

Villagers in verschillende vormen

De karakters die je het gehele spel als eilandbewoners kan krijgen hebben verschillende persoonlijkheden. Dit zijn de volgende: Smug, Uchi (Een soort grote zus), Jock (Absolute sportfanaat), Normal, Peppy (ontiegelijk hyperactief), Lazy, Snooty & Cranky. De 2 eerste bewoners van je eiland zullen altijd een Jock en Uchi zijn.

Met deze eerste bewoners heb je het makkelijk. Ze zullen hun eigen tent zelf bouwen en daar heb je geen verdere zorgen over. De 3 bewoners daarna hebben echter je hulp nodig: je zal bepaalde items voor in het huis eerst moeten verzamelen en maken. Daarna pas kan je hun onderdak geven. Vervolgens wordt het gelukkig wel makkelijker, maar nog steeds zal je een beetje moeite moeten doen om nieuwelingen te krijgen.

Naarmate bewoners langer bij je blijven, nadat je ze ontmoet hebt, zullen ze cadeaus kunnen geven en ontvangen. Ze zullen ook vragen aan je stellen en opdrachten geven. Als ze je heel erg mogen gaan ze de cadeaus die je geeft ook dragen of neerzetten in hun huis. Ik heb zelfs al een mail gehad met een bedankje voor het zijn van een goede vriendin voor één van mijn eilanders. Hoe schattig is dat?

Bells & Nook miles

Bells & Nook-miles zijn de twee munteenheden van het spel die je kan verdienen en uitgeven in Animal Crossing: New Horizons.

Je zal de Bells het meeste gebruiken van de twee. Je gebruikt ze om al je schulden af te betalen, je eiland een make-over te geven, nieuwe kleding en meubels te kopen en nog veel meer. In het kort kan je zeggen dat Bells het belangrijkste zijn en wat de Animal Crossing wereld doet draaien. Je zal dus veel tijd gaan spenderen aan het verdienen en uitgeven van deze munteenheid.

Nook miles zijn een nieuwe vorm van geld, geïntroduceerd in New Horizons. Hiermee kun je DIY recepten en speciaal meubilair kopen wat je dan natuurlijk weer in je huis en op je eiland kunt plaatsen. Nook miles worden ook gebruikt om vliegtickets naar mysterieuze eilanden te kopen. Op deze eilanden ben je vrij om alle natuurlijke schoonheid mee te nemen voor je eigen eiland. Who knows, misschien kom je wel een nieuwe bewoner tegen!

Urenlang vissen

Als je door dit spel heen wilt racen omdat je gewoon niet zoveel tijd hebt om in een game te steken, dan zul je net als ik tegen een aantal hordes aan lopen. Zo zul je snel merken dat het crafting systeem zeer langzaam is.

Neem het craften van “fish bait”: eerst moet je een minuut lang het strand over struinen om een pietepeuterig klein stukje zand te vinden waar een clam verstopt in zit. Vervolgens pak je de clam, loop je helemaal naar een crafting station en zit je door een cutscene van 5 seconden om ein-de-lijk je fish bait te krijgen. Gefeliciteerd! Nu heb je kans om 1 singulaire vis te vangen. Kans, aangezien de vis eerst moet verschijnen zodra je de fish bait gebruikt. Omslachtig, to say the least..

Conclusie:

Ik heb nu al een aantal uur in Animal Crossing: New Horizons gestopt en het spel is simpelweg enorm vermakelijk. Zelfs 2 maanden na release steek ik nog dagelijks de nodige tijd erin om mijn villagers gedag te zeggen. Het spel is helaas wel te langzaam wanneer je wilt dat het snel is, en vice versa. De updates die toegevoegd zijn hebben deze problemen ook niet bepaald opgelost. Ondanks deze issues ben ik toch benieuwd naar wat Nintendo in petto heeft en zal ik religieus mijn visjes blijven vangen en plantjes wateren!

Animal Crossing: New Horizons Review
Het komt er allemaal op neer dat de nieuwe Animal Crossing: New Horizons zeker het spelen waard is! De game heeft veel variatie en verveelt absoluut niet. Wat Nintendo beloofde gebeurt ook echt en voldoet aan alle verwachtingen. Ik heb zeker geen spijt dat ik deze game heb gehaald en ik verwacht nieuwe spelers ook niet!
Pluspunten:
  • Een game die je urenlang kan en moet spelen
  • Casual, maar met ongelooflijk veel diepgang
Minpunten:
  • Je moet langzaam opbouwen voordat je echt ver kan komen
  • Er is weinig tot geen story
  • Kleine taken kosten veel tijd
7.5Score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.