Ben jij van plan om een tattoo te laten zetten en ben je, net zoals ik, een ongelofelijke nerd of weeb? Goed nieuws! In mijn eigen zoektocht naar een anime tattoo heb ik enkele Nederlandse artiesten verzameld die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van anime tatoeages. In dit artikel ga ik één voor één dieper in op de verschillende artiesten, stijlen en ligging van studio’s.

Melanie Mae
@mellyymae

Als je zelf al wat research hebt gedaan naar anime tattoo’s dan ben je deze artiest waarschijnlijk al tegengekomen. Melanie is gespecialiseerd in floral, illustrative en anime. Dit zie je ook terug in haar werk: het grootste deel van haar tattoo’s bestaan naast anime ook uit prachtige, zeer gedetailleerde bloemen. Hou haar Instagram in de gaten voor boekingsmogelijkheden bij haar studio in Den Haag want ze is geliefd!

Karim Zarfani
@zarfani.art

Van een pixelart Pikachu en geometrische Totoro tot zelfgemaakte anime-kunstwerkjes: met zijn specialisatie in line- en dotwork creëert deze artiest zeer diverse zwart-witte animeflashes die echt de moeite waard zijn om te checken. De Pikachu hieronder heb ik een aantal maanden geleden laten zetten, en ik kan je zonder twijfel vertellen dat het de moeite waard is! Karim tatoeëert vanuit zijn eigen studio in Eindhoven.

Sara MacGregor
@cosmobotic

Sara’s portfolio bestaat uit speelse en kleurrijke nerdtattoo’s in diverse stijlen. Een snelle kijk op haar Instagram en je word al snel bedolven onder Ghibli, Pokemon en Pusheen designs. Ze deinst daarnaast niet terug om ook wat minder subtiele tattoos te laten zetten: haar Kill La Kill en Naruto tattoo’s zijn hier enkele goede voorbeelden van. Sara werkt lekker centraal in Utrecht en is een artiest om goed in de gaten te houden!

Lilly Sue
@lillysuetattoo

­­Vind je het niet erg om je favoriete animepersonage voor altijd vast te leggen op je lichaam in de meest explosieve kleuren? Lilly Sue is wat mij betreft dé nummer 1 van Nederland als het aankomt op full-color anime tattoo’s! Haar designs zijn opvallend, super gedetailleerd en zo kleurrijk als een regenboog.  Lilly werkt op 2 verschillende locaties: in Amsterdam bij Classic Ink & Mods, en in Deventer bij Into Dust Tattoo.

Kaya
@sadkaya

Waar Lilly Sue voor kleur gaat, gaat deze artiest voor het tegenovergestelde palet. Sadkaya creëert prachtige, grootse en gedetailleerde black/white tattoo’s vanuit zijn studio in Amsterdam. Van Attack on Titan tot Date A Life en Junji Ito: geen genre is te gek! Naast bestaande animepersonages ontwerpt hij ook designs met OC personages die minstens even bruut zijn. Neem die “Demon Samurai” bijvoorbeeld: wow…

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.